TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINDAN İZİN

 TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINDAN

6493 Ödeme ve Menkul Kıymet  Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri Ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Kapsamında Faaliyet İzni



    6493 ÖDEME VE MENKUL KIYMET MUTABAKAT SİSTEMLERİ, ÖDEME HİZMETLERİ VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI HAKKINDA KANUN' gereği Ödeme veya Elektronik Para kuruluşu olarak faaliyet başvurusu yapan veya mevcut faaliyetini genişletmek isteyen kuruluşlar;

    TCMB kurulu tarafından değerlendirilir ve izin alan kuruluşlar  MADDE 15 – (1) Bu Kanun kapsamında aranan koşulların, niteliklerin ve yeterliliklerin sağlanması, Bankaca istenecek bilgi ve belgelerin eksiksiz tamamlanması ve Banka tarafından söz konusu başvurunun olumlu olduğuna karar verilmesi durumunda bu Kanunun 14 üncü maddesi kapsamında ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunmak üzere izin verilir ve faaliyet izni verilmesine ilişkin karar Resmî Gazete’de yayımlanır."

    24.12.2020 tarihli resmi gazeteye göz attığımızda bir kuruluşa faaliyet genişletme  iki kuruluşa ise faaliyet izni verilen kurumlara kısa bir göz atalım.


    N Kolay Ödeme Kuruluşu A.Ş. Lisanslı bir kuruluş ve Aktifbank iştiraki olup mevcut lisansları  (ç) Para transferi ve (e) Fatura ödeme hizmetleri üzerinde faaliyet göstermekte olup Kanunun 12. maddesinin 1. fıkrasının  (a),(b) ve (c) bentleri ile sanal pos ve cüzdan hizmetleri olmak üzere faaliyetini genişletmiştir.










    Hızlıöde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ise sektöre yabancı olmasada lisasını bugün ki resmi gazete ile almış olan bir kuruluştur. Geçmişine baktığımızda Denizbank kartlı ödeme sistemleri olarak faaliyette bulunan ve Fastpay markası ile hizmet veren kuruluş 6493 sayılı kanunun 12. maddesinin  1 fıkrasının (a),(b),(c),(ç) ve (e) bentlerinden ve 18. Maddesi ile lisans almış bir Elektronik Para kuruluşu olarak faaliyetlerini yürütecektir.



 




    Paybull Ödeme Hizmetleri A.Ş. Ödeme kuruluşu olarak kanun 12. maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (b) bentleri ile cüzdan  ve sanal pos hizmetleri alanında faaliyette bulunacak  yeni ödeme kuruluşu ve Ankara firması oldu.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

T.C. Merkez Bankası, 6493 Sayılı Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Taslağı’nı Görüşe Açtı

6493 Sayılı Kanunun ikincil düzenlemelerinde Mevzuat 2.0 yayımlandı.

6493 Sayılı Kanun'un ikincil düzenlemeleri hakkında