Tedbirler Yönetmeliği

 

Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkında yönetmelik değişikliği



 24 Şubat 2021 Tarihli ve 31405 Sayılı Resmî Gazete 2. Mükerrer de yayımlanan TEDBİRLER yönetmeliğinde "yirmibin" ifadesi "yetmişbeşbin" olarak güncellemişti.

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik m.5/1/(b) ile yükümlüler, işlem tutarı ya da birbiriyle bağlantılı birden fazla işlemin toplam tutarı yetmişbeşbin TL veya üzerinde olduğunda kimliğe ilişkin bilgileri almak ve bu bilgilerin doğruluğunu teyit etmek suretiyle müşterilerinin ve müşterileri adına veya hesabına hareket edenlerin kimliğini tespit etmek ve işlemin gerçek faydalanıcısının ortaya çıkarılması için gerekli tedbirleri almak zorunda kılınmıştı.

16 Haziran 2022 Tarihli ve 31868 Sayılı Resmî Gazete yayımlanan değişiklikle "yetmişbeşbin" ifadesi "seksenbeşbin" olarak güncellenmiş oldu. 

Güncellenen bu ifade ile özetle,

  • işlem tutarı
  • birbiriyle bağlantılı birden fazla işlemin toplam tutarı 

 "seksenbeşbin" ve üzeri olan işlemlerde kimlik bilgilerinin teyidi ve kimlik tespit süreçlerinin kontrol edilmesi ve işlemin mahiyeti ile adına işlem yapan ile gerçek faydalanıcının belirlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

T.C. Merkez Bankası, 6493 Sayılı Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Taslağı’nı Görüşe Açtı

6493 Sayılı Kanunun ikincil düzenlemelerinde Mevzuat 2.0 yayımlandı.

6493 Sayılı Kanun'un ikincil düzenlemeleri hakkında