Kitle Fonlama


KİTLE FONLAMA FAALİYET YETKİSİ MERKEZİ KAYIT KURULUŞUNDA



11. kalkınma planı içerisinde yer alan kitle fonlama faaliyeti geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) yetksi içerisinde dahil edere faaliyet iznini onayladı.


Kitle Fonlaması Yeni nesil bir yatırım ve fonlama sistemidir

Kitle-fonlaması ya da dağıtık sermaye ya da kalabalık fonlaması ya da kitle-yatırımı, son yıllarda özellikle Amerika ve başta Almanya, İngiltere gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede kullanılan, yeni kurulmuş, finansman arayışı içerisindeki şirketlere yeni bir seçenek olarak doğmuş bir ortaklık biçimidir. Basitçe anlatmak gerekirse; birçok küçük yatırımcının birleşerek kendilerinin seçtiği bir projeye yatırımlarına karşılık bekleyerek ya da bazen sembolik karşılık isteyen bir biçimde ortak olması, ürün geliştirme aşamasında ise ön sipariş vermesi ya da bir çeşit bağışta bulunarak/yatırım yaparak veya ortak olarak girişimcilere sermaye sağlamasına denir.

Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanlığı tarafından Temmuz ayında yayımlanan 11. kalkınma planı içerisinde Kitle fonlamasına yer vermişti.




Faaliyet izni 20.03.2020 Tarihinde Resmi gazetede yayımlandı.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

T.C. Merkez Bankası, 6493 Sayılı Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Taslağı’nı Görüşe Açtı

6493 Sayılı Kanunun ikincil düzenlemelerinde Mevzuat 2.0 yayımlandı.

6493 Sayılı Kanun'un ikincil düzenlemeleri hakkında